תואר ראשון

קבלה לתואר ראשון באוניברסיטה העברית מתאפשרת במספר ערוצי קבלה, כמפורט להלן:
 

 
קבלה ישירה על סמך ציונים בבגרות שקילה

בגרות שקילה = תעודת בגרות/סיום תיכון הנחשבת על ידי האוניברסיטה העברית כשקילה לבגרות הישראלית ומאפשרת רישום ישיר ללימודי תואר ללא צורך במכינה.
רוב החוגים מאפשרים קבלה ישירה המבוססת על השגים בסיום התיכון/תעודת הבגרות (קבלה בלי צורך בבחינה פסיכומטרית). על המועמדים לעמוד בכל שאר דרישות הקבלה (עברית, אנגלית וכו').
באתר סיכויי קבלה מועמדים בעלי תעודות רלוונטיות מתבקשים להזין ציונים לצורך בדיקת קבלה ישירה. מועמדים בעלי בגרות שקילה ללא אפשרות הזנת ציונים, ואשר הצטיינו בלימודיהם, יוכלו להגיש בקשה לוועדת ערעורים לבדיקה פרטנית של מועמדותם.

קבלה על בסיס בחינת כניסה פסיכומטרית/SAT/ACT

ערוץ זה מיועד למועמדים בעלי בגרות שקילה או מועמדים בעלי בגרות לא שקילה שהשלימו מכינה אוניברסיטאית או סיימו שנה אקדמית מלאה באוניברסיטה מוכרת. מיון המועמדים מתבסס על ציון הבחינה הפסיכומטרית, בחינת ה-SAT או ACT בלבד. החוגים לרפואה, רפואה צבאית ורפואת שיניים אינם מקבלים את בחינת ה SAT/ACT כתחליף לבחינה הפסיכומטרית. 

הציון הנדרש נקבע לכל חוג בנפרד. ישנם חוגים המתחשבים בציון מסוג אחד בלבד (כגון ציון בדגש כמותי בפקולטה למדעי הטבע או ציון רב תחומי ברפואה וכדו'). ישנם חוגים המתחשבים בציון הגבוה מבין רב תחומי וכמותי וישנם חוגים אשר משתמשים גם בציון בדגש מילולי  ומתחשבים בציון הגבוה מבין שלוש האפשרויות. 

בהתאם לכך, גם ציון ה-SAT מופיע כממוצע אשר ניתן לחשב בשלוש דרכים: ממוצע פשוט (50% שפה ו-50% מתמטיקה); ממוצע כמותי (0.67 * מתמטיקה + 0.33 * שפה); ממוצע מילולי (0.67 * שפה + 0.33 * מתמטיקה).

במספר חוגים מופיע ציון קבלה וציון דחיה. מועמדים שציונם בין חתכים אלו יהיו בהמתנה עד לקביעת הסף הסופי.

 

קבלה על בסיס השגים במכינת בית הספר רוטברג

קבלה על סמך ציוני מכינה וציון בבחינת הכניסה הפסיכומטרית/SAT/ACT
תלמידים בעלי השגים יפים מהמכינה, יוכלו להיעזר בממוצע הסופי של המכינה כדי לשפר את סיכויי הקבלה שלהם בשקלול עם ציון בחינת הכניסה.
לתשומת לבכם: בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב, הפקולטה למדעי הטבע, הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה (למעט כלכלת סביבה), הפקולטה לרפואה (למעט סיעוד וריפוי בעיסוק) והפקולטה לרפואת שיניים מקבלים רק את מסלול הנדסה או טבע של המכינה. מועמדים אשר למדו במכינה את הקורס "קלקולוס 2" יוכלו לקבל בונוס על הציון ולהגיע לממוצע גבוה מ-100.

2. קבלה על סמך ציוני מכינה*
הקבלה מבוססת על סיום קורסים מסויימים במכינה על פי הסל המתאים לחוג המבוקש, ועל פי הממוצע הנדרש לחוג זה. במקרה זה לא יצטרכו המועמדים להיבחן בבחינת הכניסה הפסיכומטרית. על המועמדים לעמוד בכל דרישות הקבלה האחרות, כולל ידע בשפות עברית ואנגלית. רשימה מרוכזת של הסלים הנדרשים לחוגים השונים ניתן למצוא בקישור להלן.
* הערוץ פתוח לתלמידים אשר למדו במכינה משנת 2018/2019 ואילך.

הקורסים הנדרשים לצורך קבלה ישירה מפורטים להלן, על פי הסלים השונים:

 

סל הנדסה

סל טבע

סל כלכלה-מינהל עסקים

סל רוח-חברה

קורסי

חובה

 מתמטיקה - קלקולוס   1  (8 נ"ז)
 מתמטיקה - קלקולוס   2 (8 נ"ז)
 פיסיקה א' - מכניקה   (8 נ"ז)
 פיסיקה ב' - חשמל (8   נ"ז)
 היסטוריה בת זמננו (4   נ"ז)

 מתמטיקה - מבוא   לחדוו"א (8 נ"ז)
 מתמטיקה - חדוו"א   בסיסי (8 נ"ז)
 מבוא לביולוגיה א' (5   נ"ז)
 מבוא לביולוגיה ב' (5   נ"ז)
 כתיבה אקדמית (4 נ"ז)
 היסטוריה בת זמננו (4   נ"ז)
 מתמטיקה - מבוא לחדוו"א (8 נ"ז)
 קורס במדעי החברה או
 מבוא לביולוגיה א' (4 נ"ז לפחות)
 כתיבה אקדמית (4 נ"ז)
 היסטוריה בת זמננו (4 נ"ז)
 
 מתמטיקה - הסתברות (4 נ"ז)
 קורס במדעי החברה (4 נ"ז)
 כתיבה אקדמית (4 נ"ז)
 היסטוריה בת זמננו (4 נ"ז)
קורסי בחירה      אפשרות א':
 חדוו"א בסיסי (8 נ"ז)
 אפשרות ב':
 שני קורסי בחירה במדעי הרוח או
 החברה (8 נ"ז לפחות)
 אפשרות ג':
 עברית רמה ב' או ג' (7 נ"ז) - לא   תקף למתקני ציונים
 אפשרות א':
 חדוו"א בסיסי (8 נ"ז) + קורס
 בחירה במדעי החברה (4 נ"ז)
 אפשרות ב': 
 שלושה קורסי בחירה במדעי  הרוח או   החברה (10-12 נ"ז)
 אפשרות ג':
 עברית רמה ב' או ג' (7 נ"ז) + קורס
 בחירה (4 נ"ז) - לא תקף למתקני   ציונים
סה"כ נ"ז 36 נ"ז 34 נ"ז 27-28 נ"ז 26-28 נ"ז

 

 

קבלה על בסיס תואר קודם

 

מועמדים בעלי תואר בוגר או מוסמך מאוניברסיטה מוכרת יוכלו להתקבל ללא הבחינה הפסיכומטרית לרוב התחומים, למעט: התמחויות בביוטכנולוגיה בחקלאות, תכניות "אמירים", הנדסת חשמל ומדעי המחשב, הנדסת חשמל ופיזיקה יישומית, חשבונאות, כלכלה, מדעי המחשב, מדעי המחשב וביולוגיה חישובית, מדעי הקוגניציה והמוח, מדעים ביורפואיים, מט"ר (ממשקי טכנולוגיה, חברה ורשתות), מנהל עסקים, חוגי משפטים, סטטיסטיקה ומדע הנתונים, עבודה סוציאלית, פכ"ם, פסיכולוגיה, צירוף פסיכולוגיה ומדעי החיים, רוקחות (כולל תכנית מצטיינים), ריפוי בעיסוק, רפואה, רפואת שיניים.

מועמדים בעלי תואר דוקטור לפילוסופיה (PHD) יוכלו להתקבל ללא פסיכומטרי לכל החוגים למעט רפואה, רפואת שיניים ורפואה וטרינרית.

 

 

 

 

קבלה על בסיס לימודים אקדמיים חלקיים

מספר חוגים מאפשרים קבלה על סמך שנתיים של לימודים אקדמיים באוניברסיטה מוכרת (לא כולל למידה מרחוק) ללא צורך בבחינת כניסה פסיכומטרית. הממוצע הנדרש משתנה על פי החוג המבוקש.

עם ציון המקביל לפחות ל-75 ניתן להתקבל לחוגי הפקולטה למדעי הרוח, למעט: חינוך, מדעי הקוגניציה והמוח, תכנית אמירים, תכנית רביבים.

עם ציון המקביל לפחות ל-80 ניתן להתקבל לחוגים הבאים: גאוגרפיה, סביבה וגאואינפורמטיקה; חינוך; יחסים בינלאומיים; מדע המדינה; סוציולוגיה ואנתרופולוגיה; תקשורת ועתונאות.

עם ציון המקביל לפחות ל-85 ניתן להתקבל לחוגים הבאים:
הפקולטה למדעי הטבע - כימיה; מדעי החיים (ביולוגיה); מדעי כדור הארץ; מדעי הסביבה.
הפקולטה לחקלאות - אגרואקולוגיה ובריאות הצמח; אגרואינפורמטיקה; כלכלת סביבה וניהול; מדעי בעלי חיים; מדעי הצמח בחקלאות; מדעי הצמח וכלכלת סביבה; מדעי הקרקע והמים; מדעי הקרקע והמים וכלכלת סביבה; שמירת טבע ומינהל שטחים פתוחים.

מועמדים אשר סיימו שנת לימודים מלאה באוניברסיטה העברית (32 נ"ז במדעים עיוניים, 38 נ"ז במשפטים וכלכלת סביבה, 45 נ"ז בתחומים מדעיים) יוכלו להגיש בקשה לוועדת ערעורים כדי להתחשב בציוניהם. הדיון יתקיים בהתאם למצב ההרשמה בזמן הגשת הציונים.

   

 

ערוצי קבלה נוספים

 א. העדפה מתקנת - ראויים לקידום

האוניברסיטה שומרת מספר מקומות בכל חוג עבור מועמדים שנתוניהם נמוכים מעט מדרישות הקבלה ואשר זכאים להעדפה מתקנת. הזכאות למעמד זה נבדקת דרך "האגודה לקידום החינוך". ערוץ הקבלה מיועד למועמדים שלא יכלו למצות את הפוטנציאל הלימודי שלהם בשנות התיכון ונאלצו להתמודד עם קשיים אישיים, משפחתיים או סביבתיים. האגודה מעריכה את המסמכים של כל מועמד ונותנת נקודות על פי הקריטריונים. הסף לזכאות למעמד של ראוי לקידום הוא 30. 

המועמדים יבדקו על בסיס תחרותי בהתאם למספר המקומות בחוג אשר הוקצו למועמדים הראויים לקידום. מומלץ להגיש את המסמכים מוקדם ככל האפשר. מועמדים שהגישו מסמכיהם לאגודה לקידום החינוך לאחר חודש פברואר בשנת ההרשמה, יידונו על בסיס מקום פנוי בלבד. פרטים נוספים באתר של האגודה לקידום החינוך.

א. ועדת ערעורים

מועמדים יכולים לפנות לוועדת ערעורים לדיון חוזר אם יש מידע שלא נלקח בחשבון בעת הדיון הראשוני בבקשה.  הוועדה דנה רק במועמדים שהגישו טופס הרשמה. דיון חוזר יתקיים רק לאחר פנייה בכתב של המועמד, בצירוף המסמכים המתאימים. את הבקשה יש להגיש בhttps://registration.huji.ac.il.   ועדת הערעורים היא הגוף הסוברני הבכיר ביותר לדיון בקבלה ולפיכך החלטת הוועדה היא סופית ואינה ניתנת לערעור.